Archief

Archief

Public Affairs is een specialistisch vakgebied. Reputatiemanagement is een belangrijk onderdeel. Zowel voor politici, de overheid , het bedrijfsleven als ook voor NGO's heeft de reputatie invloed op de effectiviteit van het handelen. H&dB AssociAtes heeft begin 2009 een vijftal logs op deze website gepubliceerd die deze dilemma's in de praktijk beschrijven.

H&dB AssociAtes heeft een duidelijke visie over de rol en de toegevoegde waarde van public affairs voor een organisatie. Vanuit die visie heeft H&dB AssociAtes een heldere kijk en becommentarieert politieke besluitvorming en lobby-activiteiten.

 

16-06-2011 - Onverdoofd Slachten en het politieke momentum

In het voorjaar van 2011 ontstaat er een politiek momentum voor het initiatief van de Partij voor de Dieren om onverdoofd slachten bij wet te verbieden. Is er een meerderheid in de Tweede Kamer, die dit initiatief steunt? De lobby van voor- en tegenstanders draait op volle toeren. Hans Huigen becommentarieert de actuele ontwikkelingen.

Lees Verder >>

 

06-02-2009 - Het Beeld en De Feiten

Iedereen weet het, een foto zegt meer dan 1000 woorden. Dat geldt ook voor filmpjes. Een mening of standpunt wordt niet alleen gebaseerd op feiten. Kijk maar op Internet of in de krant. Je ziet het bij de meeste discussies. Maar is een beeld belangrijker dan de feiten?

Lees Verder >>

 

30-01-2009 - Witte Huis Windowdressing?

Barack Obama laat er geen gras over groeien. De nieuwe meubels voor het Witte Huis zijn nog niet uitgepakt, of er wordt al zorgvuldig aandacht besteed aan de gordijnen voor de ramen zo lijkt het....

Lees Verder >>

 

23-01-2009 - Een professioneel goed doel verantwoordt

Greenpeace heeft een nieuwe Tv-commercial. De beelden zijn prachtig, maar het gevoel na het kijken is toch een beetje dubbel. Wat is het doel van een commercial? Probeert Greenpeace zoveel mogelijk donateurs te werven of legt zij verantwoording af over de besteding van eerder ontvangen donaties?

Lees Verder >>

 

16-01-2009 - Rookverbod en de rol van de overheid

Jaja, het rookverbod houdt de gemoederen nog steeds bezig. Eindelijk komt de Nederlandse burger weer eens ergens tegen in opstand! Eindelijk worden er weer eens vraagtekens geplaatst bij de almacht van de overheid in Nederland....

Lees Verder >>

 

  09-01-2009 - Waarschuwing van Wouter Bos

Het jaar 2009 is begonnen. Onderbroken door de nieuwjaarswensen en een enkele receptie is iedereen weer aan de slag. Ook de eerste blogs en columns zijn gepubliceerd. Wat valt ons op? Niet dat Wouter Bos van veel Icesave-spaarders een vriendelijke kerstkaart heeft ontvangen. Ook niet dat hij alle lezers van zijn Bosblog een mooi, gezond, uitdagend en gelukkig 2009 toewenst....

Lees Verder >> 

 

 

02-01-2009 - Weeklog

Vanaf volgende week - vrijdag 9 januari - treft u op deze pagina een nieuwe log van H&dB AssociAtes aan. De weeklogs zullen actualiteiten uit politiek of bedrijfsleven die ons zijn opgevallen behandelen. In de meest voorkomende gevallen zullen de onderwerpen zowel politiek als bedrijfsleven raken, bij voorkeur de dilemma's in de dagelijkse praktijk schetsen die van invloed zijn op reputatiemanagement en een professioneel public affairsbeleid.  

Mocht u naar aanleiding van een log willen reageren, kunt u met ons contact opnemen. 
Onze contactgegevens vindt u hier.   

 

 

  

H&dB AssociAtes B.V.      Hans Huigen      Bas de Beijer      Contact      Algemene Voorwaarden